Start Straid

Background
Straid als bijdrage aan een 'lovely planet'

Onder de werknaam 'lovely planet' werd in april-juni 2007, samen met enkele vrienden, uitvoerig gediscussieerd over de aanpak van een nieuw initiatief. Al snel werd vastgesteld dat de mogelijkheden op basis van een vrijwilligersorganisatie beperkt zijn. Het importeren van kwalitatief hoogwaardige, originele producten uit een ontwikkelingsland is daarvoor te tijdrovend. Gekozen werd voor een professionele, bedrijfsmatige aanpak. Een organisatie waarin commercie en idealisme hand in hand gaan.

Zonder producten geen klanten. Zonder klanten geen omzet en ook geen bedrijf. Nepal heeft nauwelijks industrie, maar wel heel veel vakkundige ambachtslieden, die prachtige handwerkproducten kunnen maken. Hoewel de tijd beperkt was, werd besloten deze producten in de vorm van kerstgeschenken te gaan verkopen aan bedrijven. Kort daarna werd in Nepal invulling gegevens aan vijf geschenkdozen. Met de meegebrachte voorbeelddozen werden zo'n 25 bedrijven bezocht, waaraan 3.500 geschenkdozen werden verkocht. Een groot succes!

Na dit succes werd besloten de activiteiten voort te zetten als volwaardig bedrijf. 'Lovely planet' veranderde in de bedrijfsnaam 'Straid BV'. Korter, krachtiger en representatief voor waar Straid voor staat: Straight Made, Straight Trade en Straight Aid.