Bijenwaskaarsen

Background
Natuurlijke kaarsen met een goed verhaal

Vlak achter de duinen, omgeven door de prachtige Texelse natuur en even buiten het plaatsje de Koog ligt het Maartenhuis, een AWBZ-erkende instelling op antroposofische grondslag met de functies Verblijf (wonen) en ondersteunende en Activerende Begeleiding (dagbesteding).

In de huizen vinden 31 volwassen bewoners met een verstandelijke beperking hun thuis. Voor de dagbesteding komen er dagelijks nog zo'n 30 eilandgenoten bij, om gezamenlijk aan het werk te gaan in en om het Maartenhuis. Eén van de dagbestedingen is de productie van prachtige bijenwaskaarsen. Kaarsen maken is voor onze deelnemers een fijne, rustgevende activiteit. Ze zijn direct verbonden met het resultaat en putten daaruit veel arbeidsvreugde. Hierbij zijn precisie, zorg en netheid van essentieel belang. Daarbij moeten de eindproducten voldoen aan de hoogste eisen van veiligheid en kwaliteit. Daarmee is kaarsen maken niet zomaar een vrijblijvende activiteit, maar een waarvoor vakkundigheid vereist is.

De grondstoffen die gebruikt worden, voldoen aan hoge eisen en zijn 100% natuurlijk. De bijenwaskaarsen worden gedompeld en variëren in dikte van ongeveer 1 centimeter tot 8 centimeter, in diverse lengtes. De kaarsen zijn allen ambachtelijk handwerk en met veel liefde en zorg gemaakt.