Klankschalen

Background

Zuiver(end)e klanken

Het zuivere geluid van de handgemaakte klankschalen is in de eerste plaats bijzonder mooi. Niet voor niets worden de klankschalen voor talloze therapieën gebruikt.

De productie is een precies en tijdrovend werk. Het produceren van een klankschaal begint met het smelten van verschillende metalen. De meeste klankschalen zijn een legering van twee metalen: Tin en koper. Dat er in klankschalen zeven metalen worden verwerkt, waaronder goud en zilver, is een fabeltje, omdat ze enorm broos zouden worden en al tijdens de productie uit elkaar zouden vallen.

Na het gieten onstaat de ruwe vorm en dan begint het eindeloos kloppen, hameren, verhitten, polijsten, etc. Tot de uiteindelijke vorm is verkregen.

Straid verkoopt alleen nieuwe klankschalen, omdat we van mening zijn dat de 'antieke' klankschalen bij de cultuur van Tibet en Nepal horen en daar bewaard moeten blijven. Sommige mensen beweren dat oude 'antieke' klankschalen beter klinken. Er is meestal nauwelijks verschil in klank hoorbaar. De klank wordt vooral bepaald door het vakmanschap van de ambachtsman. Dat de beste klankschalen uit Tibet komen en oud zijn is eveneens een fabel: In Tibet heeft nooit productie van klankschalen plaatsgevonden. Deze werden altijd al uit India en Nepal geïmporteerd.

We hebben een beperkt assortiment klankschalen en van iedere klankschaal hebben we een geluidsfragment dat u via de webwinkel kunt beluisteren. Voor een speciale klankschaal qua grootte of bijv. toonhoogte, nodigen w u uit contact met ons op te nemen.