Two Trees: Moois uit België

Background
Sieraden met ambachtelijke schoonheid
Two Trees is een initiatief Annemiek Hamelink, geboren in Nederland en woonachtig in België. Zij is al van kind af aan gefascineerd door vuur. In haar atelier in België creëert ze nu met vuur en geeft ze glas, zilver, klei en porselein een eigen, unieke vorm.

"Ik werk heel intuïtief, mijn werk heeft iets breekbaars, iets grappigs en is gemaakt met het doel om je dierbaar te worden, om een glimlach op je gezicht te toveren". Ze houdt ook van het leven, de natuur, verhalen en geschiedenis en dat zie je ook terug in haar werk, de verbondenheid, de circle of life.

Haar logo en bedrijsnaam refereren aan verbondenheid. Het logo herinnert aan een cirkel en een (Keltische) levensboom. Dat laatste is niet zo vreemd, want Ierland heeft altijd gefacisneeerd en na haar studie heeft zij er drie jaar gewoond. De Two Trees uit het logo en de bedrijfsnaam staan ook voor de twee bomen die terug geplant worden voor elke 10e project of item dat wordt verkocht.

Een specialiteit van Annemiek zijn story bowls, een schaal met een cartooneske scene uit een verhaal. Soms leidt de klei Annemiek haar handen en moet het verhaal er nog bij worden geschreven, soms leest ze een verhaal en of quote en ontstaat zo een schaal. Andere keren krijgt zij een verhaal in opdracht, misschien van u, voor een schaal met uw verhaal.

"Ik kies voor natuurlijke materialen en gebruik handgemaakte, verantwoorde materialen als het kan. Ik ben ook blij met de duurzame geschenkdozen en ander verpakkingsmateriaal van Straid uit Nepal, een eerlijk en mooi product dan aansluit bij mijn creaties". Meer informatie over Two Trees vindt u hier.