Faces of Nepal

Background
De kracht van het beeld

In 2009 plant Marcel Rector, oprichter van Straid, een werkbezoek aan Nepal. Hij vertelt fotograaf Marc Vreenegoor over zijn Nepalese avontuur en al snel besluit Marc mee te gaan. Het vastleggen van de mystieke Aziatische cultuur en de prachtige mensen in dit economisch straatarme land stond hoog op zijn verlanglijstje.

Tijdens het verblijf ontstond het verlangen de foto's voor een breed publiek toegankelijk te maken. Daarbij was ook van belang iets terug te kunnen doen voor de Nepalezen.

Resultaat is een verjaardagskalender, die een prachtig beeld geeft van de mensen uit Kathmandu.

Van de verkoop van iedere kalender gaat € 7,50 naar Stichting Straid. Deze stichting investeert de opbrengst in ontwikkelingsprojecten in de afgelegen gebieden. Doel is de extreme verstedelijking te voorkomen, door werkgelegenheid in deze regio's te vergroten. Daarmee wordt ook de armoede in grote steden voorkomen.

"A warm summer breeze of incense, colourful flowers and smiling faces in the Kathmandu valley of Nepal. Struck by joy and laughter, beauty and poverty, I decided to start this calendar project." Marc Vreengoor.

Stichting Straid