Straid mensen

Background
Mensen met passie voor mooie producten en betrokken bij ontwikkelingslanden over de hele wereld

Straid is een verzameling toegewijde mensen uit economisch rijke én arme landen, die straight denken én handelen. Wij spannen ons in voor een rechtvaardige en leefbare wereld, waarin armoede via het creëren van fatsoenlijke werkgelegenheid wordt bestreden.

Naast een enthousiast en deskundig kernteam in Nederland, wordt ook van onze producenten en klanten verwacht dat zij achter het Straid-fundament staan. Het succes van Straid wordt immers bepaald door alle belanghebbenden gezamenlijk. Mensen die suggesties en initiatieven aandragen waardoor Straid verder kan groeien worden bijzonder gewaardeerd. Want, hoe cliché ook, een betere wereld begint bj jezelf en er bestaan meerdere wegen die naar Rome leiden.

Het huidige team van Straid:

Etienne

Etienne Duijf

Etienne heeft zich 2 jaar als vrijwilliger ingezet voor de HIV-geinfecteerden in Nepal. Het land bleef hem zo boeien dat hij besloot er zich te vestigen. In 2009 getrouwd met Srijana en naast Straid werkzaam als business consultant in Kathmandu.

Etienne coördineert de Straid-activiteiten in Nepal, zoals kwaliteitscontrole en voortgangbewaking.

Gwen
Gwendolin van der Krogt

Gwendolin is een creatieve aanpakker! Ze reisde 7 maanden door Azie en kwam zo ook in aanraking met de armoede in verschillende landen. Daar ondervond ze ook hoe Straid het verschil kon betekenen voor de kleine producenten, waardoor ze besloot zich voor dit doel in te zetten.

Gwendolin beheert de webwinkel en ondersteunt bij de productontwikkeling.

 

Dennis van der Heyden

In ontwikkelingslanden worden prachtige, verantwoorde producten gemaakt voor 'fantasy', 'larp' en Middeleeuws 'reenactment' evenementen, mijn passie. Accessoires dienen duurzaam en eerlijk te zijn gemaakt van natuurlijke materialen met een authentieke uitstraling. Ik houd mij met zowel het ontwerp als met de verkoop bezig.

Mine Stemkens

Woorden en (beeld)taal zijn de rode draad door het werk van Mine. Deze Maastrichtse maakt gedichten en afbeeldingen die prachtig tot hun recht komen op de authentieke (papier)producten van Straid.

Marcel Rector

"Als je niets doet, gebeurt er niets", is zijn lijfspreuk. Praten is nuttig, maar de daad bij het woord voegen, dáár gaat het uiteindelijk om. Daarom besloot hij, na vele reizen naar ontwikkelingslanden, zijn visie op duurzame ontwikkelingshulp in praktijk te brengen en richtte Straid op. De eerste stapjes zijn altijd lastig. 'Just do it', is de manier om uiteindelijk een marathon te lopen.